Ved

VEDEN SLUTSÅLD!

Vi säljer björkved i 1,5 m³ storsäckar. En storsäck björkved kostar 100 €. Observera! Vi tar en 20 € pant för storsäcken. Panten returneras när storsäcken, som är hel, returneras. Även mindre volymer av ved kan säljas enligt överenskommelse. Du kan avhämta veden från gården utan separat avgift i säckar eller utan. Vi hjälper dig med lastande/tömmande av säckarna. Vi kan även leverera veden till dig. Vi tar en fraktavgift på 30 € när leveransadressen är under 30 kilometer från gården. Ta kontakt med kontaktblanketten eller per telefon ifall vedet skall levereras utanför nämda område. Hämtnings- eller leveransdatumet kommer man överens på förhand.

Veden är avkapad och klyvd på våren. Längden på veden är i  huvudsak 30-35 cm. Veden är avkapad och klyvd med en vedklyvningsmaskin. Vi har klyvt de stora vedklabbarna en andra gång, så att veden skulle vara lämpligt stor att använda i att värma eldstaden, ugnen eller bastun.

Torkandet av veden sköts utomhus, men ändå så att den är skyddad från regn. Björkveden är torr för inkommande vinter. Vi granskar torkandet av veden med en fuktmätare. I juli mätte vi ett värde under 12 % i björkveden, vilket betyder att veden är mycket torrt.

Träden som blivit använt till vedklabbarna, är huggen från egen skog och också hanteringen av veden har utförts på gården. Vår ved är med andra ord en helt finsk produkt.

Beställningar och frågor ber vi vänligen att skicka till oss primärt med kontaktblanketten, men vi svarar också per telefon.